Iratrendezés

Iratrendezés-nyilvántartás készítés

Az iratrendezés lehet az első lépés a megfelelő irattári rend kialakítására.

Amennyiben az iratanyag rendezetlen állapotban van az sok nehézséget és komoly ügyviteli gondot jelenthet egy cég életében.

A DRM Hungary vállalja a megbízó által kért rendezési szempontok alapján történő válogatást és rendezést.

De a saját sok éves tapasztalunk és a megfelelő jogszabályok figyelembevételével is tudunk javaslatot tenni és az alapján az iratanyagot lerendezni.

Amennyiben a megbízó rendelkezik irattári tervvel, akkor az abban meghatározott tételszámok és őrzési idők alapján és/vagy egyedi igényeik szerint kialakított struktúra figyelembevételével csoportosítjuk, rendezzük, illetve kiválogatjuk a selejtezhető iratokat. A megőrzésre kerülő iratok adatait a megrendelő igényei szerint nyilvántartásba vesszük. A munka során a megkívánt archiváló dobozba/tárolóba kerülnek az iratok melyhez számitógépes jegyzéket is készítünk.

A munka során az előbbi kívánalmak mellett elsődleges szempont, hogy a rendezett iratokat gyorsan és pontosan vissza lehessen keresni.

Iratrendezés típusai

A munkának általában 3 rendezési szintjét különböztetjük meg:

  • alapszintű vagy tároló egységenként/dobozonként
  • dosszié szintű
  • darabszintű/laponként történő rendezésig.

A darabszintű rendezésen belül megemlíthetjük a tétel szerinti csoportosítást (ez lehet például szerződés, számla, megrendelő stb. csoportosítás) vagy az ügyiratok szerinti rendezést és akár az egy ügyiraton belüli válogatást, sorba rendezést akár nyilvántartási szám szerint is.

Minden esetben a rendezési alapegységek meghatározása a kiinduló pont.

Természetesen a leírtakon felül a maximálisan elegedet tudunk tenni a megrendelő további rendezési igényeinek.

Ha szükség van további információra vagy hogyan kell egy iratkezelési folyamatot felépíteni akkor kattints ide és vedd fel a kapcsolatot velünk az oldalakon található linkek egyikén, és mi rövidesen keresni fogunk!

Segíthetünk?

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a megfelelő oldalunkon és munkatársaink rövidesen visszakeresik Önt!

A DRM Hungary évek óta partnerünk és mind felkészültség szempontjából, mind pedig rendelkezésre állásban a legjobb szolgáltatást kapjuk.

Szilágyi Zoltán
Műszaki igazgató, Eszközbeszerzés Kft.

Amennyiben további kérdése lenne, keressen minket elérhetőségeinken!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).