Iratselejtezés

Iratselejtezés

Az iratselejtezés értelmében egy cég vagy intézmény működése során felgyülemlett iratokat a tárolási költségek optimalizálása érdekében a törvényben meghatározott őrzési idők lejártát követően selejtezni kell. Cégünk vállalja a cégek és intézmények teljes skálájánál az iratanyagok szakszerű selejtezését. Az iratanyagokat az adott intézménynél érvényben lévő iratkezelési szabályzat és irattári terv alapján selejtezésre előkészítjük, majd a megrendelő jóváhagyását követően az iratokat selejtezzük.
A levéltári törvény alapján a levéltárnak átadandó iratokat levéltári dobozokba helyezzük, és elkészítjük a levéltári átadási jegyzéket. Igény esetén a levéltári átadást és selejtezési jóváhagyást is lebonyolítjuk és jegyzőkönyvezzük.

Iratselejtezés folyamata

Iratselejtezést követően vállaljuk a selejtezett iratanyagok szakszerű megsemmisítését partner cégünk telephelyén. A megsemmisítés az ügyfél által tételesen jóváhagyott selejtezési listák alapján történik. Az iratokat – zárt, környezetbarát technológiával – speciális daráló gépen kb. 2-3 cm-es darabokra aprítjuk. A ledarált papírt, a papírgyártásban újrahasznosítják. A megsemmisítésről szintén minden esetben jegyzőkönyvet veszünk fel.

A szervezet működése során felgyülemlett iratokat a törvényben meghatározott őrzési idők lejártát követően selejtezni kell, mivel ezzel jelentős tároló hely takarítható meg, és csökkenthetőek az iratanyag tárolási, kezelési költségei. Cégünk vállalja az iratanyagok szakszerű, levéltáros végzettségű kollégánk irányításával történő selejtezését. A selejtezési eljárás során minden esetben jegyzőkönyvet veszünk fel, majd a megrendelő jóváhagyását követően az iratokat selejtezzük.

Az iratselejtezést követően vállaljuk a selejtezett iratanyagok szakszerű megsemmisítését, amely a megrendelő által jóváhagyott selejtezési jegyzőkönyv alapján történik. A kiselejtezett iratanyagot cégünk lezárt csomagokban, zárt tehergépjárművel szállítja el megsemmisítésre.  A zúzás során létrejött zúzalék nem reprodukálható, papírgyári újra hasznosításra kerül – a környezetvédelmi szempontoknak megfelelően.

A megsemmisítés tényéről Megsemmisítési Jegyzőkönyv készül, melyet megküldünk Partnerünk részére. Igény szerint a megsemmisítésnél közjegyzői, illetve megbízói jelenlétet biztosítunk.

Ha szükség van további információra vagy hogyan kell egy iratkezelési folyamatot felépíteni akkor kattints ide és vedd fel a kapcsolatot velünk az oldalakon található linkek egyikén, és mi rövidesen keresni fogunk!

Segíthetünk?

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a megfelelő oldalunkon és munkatársaink rövidesen visszakeresik Önt!

A DRM Hungary évek óta partnerünk és mind felkészültség szempontjából, mind pedig rendelkezésre állásban a legjobb szolgáltatást kapjuk.

Szilágyi Zoltán
Műszaki igazgató, Eszközbeszerzés Kft.

Amennyiben további kérdése lenne, keressen minket elérhetőségeinken!